Neden Danışmanlık Almalıyım!

Neden Danışmanlık Almalıyım!

Özellikle başka sektörlerde başarı elde etmiş kişilerin özel okul açmasıyla başarı beklentisi de en baştan çok yüksek olabiliyor. Unutulmamalıdır ki, özel okul çok iyi işletme bilgisinin yanında, yönetim ve eğitim kalitesiyle de fark yaratan bir sistemi içermelidir. Danışmanlık içerisinde o yüzden biz de özel okulun üç temeli olan eğitim, yönetim ve yatırımı aldık. Bu öğelerin sıralanma şekli de önem derecesine göredir.

1. Eğitim Danışmanlığı

Eğitim sürekli güncellenen ve yerinde durmayan bir olgudur. Özel okulda sadece MEB müfredatına uymak sizi rakiplerinizden geride bırakacaktır. Eğitim metodları ve yöntemleri ile ilgili bir Ar-Ge birimi kurulmalı ve yeni eğitim trendleri takip edilmeli, yenilikler öğretmenler ve yöneticilerle paylaşılmalı ve devam eden müfredata ilave edilmelidir.

2. Yönetim Danışmanlığı:

Sitemizin ilk ana sayfasında da belirttiğimiz gibi kurumun en değerli sermayesi entelektüel sermayesidir. Kurum içerisinde bu sermayenin yönetilmesi, kuruma heyecanının sürekli yüksek tutularak maksimum verimlilik hedeflenmelidir. Kurum içerisinde güven tesis edilmeli, açık ve şeffaf bir paylaşım ortamı oluşturulmalıdır. Bunlar hemen kolay oluşturulabilen değerler olmadığı için gerektiği durumlarda danışmanlık alınmalıdır.

3. Yatırım Danışmanlığı

Diğer iki öğe kaliteli bir okulun devam etmesi için gerekli olan unsurlardır. Yatırım ise sürecin başlaması adına iyi planlanmalı ve işletme sermayesi hazırda tutulmalıdır. İyi planlanmayan bir yatırım süreci okulun başlamadan bitmesi gibi bir hüsranla sonuçlanabilir. Özel okul açıldıktan sonra da sürekli gider kalemleri olan bir sektördür ve eksikliklerin hemen giderilmesi gerekir. (Bu konu çok önemlidir.)