Mezun Öğretmenler Önünüz Açık

Mezun Öğretmenler Önünüz Açık

Özel okulların en büyük gücü olan öğretmenler acaba güçlerinin farkında mı? Uzunca zamandır atanamayan öğretmenler ya da Milli Eğitim Bakanlığını atama ve yer değiştirme şartlarında yapmış olduğu değişikliklerden ötürü aileleri zor durumda kalan öğretmenler çeşitli sıkıntılarla baş etmek zorunda kalmaktadır.  Özel okullarla başlangıç yapıp kamuda görev yapan öğretmenlerin sorunları ile devam etmek bize şunu düşündürmeli. "Görev yapmak, daha doğrusu çağımızda öğretmenlik yapmak artık çok daha zor".  Bu durumda ne yapmak gerekir.

Özel okulların hemen hemen her bölgede bazen ilçelerde dahi olduğunu göz önünde bulundurursak, mezun öğretmenler için iş bulma imkanını artırmaktadır. Bakış açımız öğretmenlik mesleğini ifa etmek ve en nihayetinde kendimize bir gelir oluşturmak ise bunun kapsamını genişletmek de mümkün. Kurumda çalışmanın yanı sıra kendiniz geliştirmeniz ve reklamınızı yapmak çok kolay ve maliyetsiz. Tek gereken yüksek motivasyon ve Çok Çalışmak. Sosyal medya hesaplarından anaokulu öğretmenleri x öğretmen hesabıyla kendine özgü yapmış olduğu etkinlikleri paylaşmakta velilere ailelere mesleğini tanıtabilmekte, fen bilgisi öğretmeni geliştirdiği deneyleri ya da anlatım şekliyle kendine kürsü oluşturabilmektedir. Artık öğretmenlerin CV si sosyal medyası olarak değerlendirirken hem iş bulmada hem de öğretmen niteliğinin ölçülebildiği ortamlar olarak kabul edilmektedir.

Özel okulda çalışan öğretmenlerin  iletişimsel ve araştırma becerilerinin, ayrıca sınıf yönetimi ve diğer yetkinlik alanlarının gelişmiş olması beklenir. Başarı sadece  verdiğin akademik eğitimle ölçülmeyip, veli yönetimi ve sınıf içi kriz çözümleriniz en büyük etmen olarak kabul edilmektedir. Bu durum iki şekilde geliştirilebilir. Problemle yüzleşmek ve kurumsal eğitimlere önem veren ve kurumsal bilgiyi hızlı ve etkin bir şekilde öğretmenlerine aktaran bir yapı içerisinde olabilir. Bunun için öğretmenin gelişmek istemesinin yanı sıra öğretmenlerine önem veren hizmet içi eğitime ve gelişmeye önem veren kurum olması çok önemlidir.

Yeni Mezunum... 
Yeni mezun olan öğretmenlerin hem mesleki becerilerinin gelişmemiş olması hem de çalışma kültürüne ayak uyduramamasından ötürü bir hem işverenler hem de yeni mezunlar çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır. İşverenlerin bakış açısını değiştirecek ve sürece katkı sunması bu durumda daha çok öğretmenlerden beklenmektedir. Mesleğine yüksek bir motivasyonla bağlanmak işine sarılmak ve gayretini göstermek kişinin elinde olduğu için bu süreçte öğretmenler daha fazla çalışmak zorundadır. Mezun öğretmenlerin işini kolaylaştıracak olan kurumların yeni mezunlara kucak açması ve onları sahiplenmesi ve sürecin daha az sancılı olmasını sağlamak da okul yönetiminin sorumluluğundadır.

Üniversite hayatında sosyal faaliyetlere katılmış ekip ruhunu yakalayabilmiş tüm yeni mezunlar her alanda avantajlı olacaktır. İletişimin git gide önem arz ettiği günümüzde üniversite hayatını gelişimin en önemli basamağı olarak görenler tecrübelerini, edinimlerini iş hayatında da kullanarak ileri bir seviyeye erişmiş olacaktır.

Hayatının her alanını gelişim, öğrenme ve ilerleme olarak gören girişimci insanların ve öğretmenlerin önünün hep açık ve fırsatlarla dolu olduğu yeni bir dünyanın kapıları çoktan aralandı. Fırsatları görenler ve teknolojiyi iyi kullanabilen mezunların endişeleneceği hiçbir durum söz konusu değildir. Özel iş kendini de özel hissettirir.